TIENERSCHOOL - eerste graad

1e - 2e jaar secundair onderwijs

DIGITAAL AANMELDEN VOOR 1A & 1B

WIL JIJ SAMEN MET ONS ERUIT SPRINGEN?

Volgend jaar starten op onze school in 1A of 1B. Nog exact 1 week te gaan alvorens het digitaal aanmelden voor het schooljaar 2024-2025 van start gaat!


Hou onze website en onze sociale media in het oog voor de laatste updates.


Hulp nodig? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren: inschrijvingen@go-solennik.be


Noteer ook alvast 16 mei 2024 in je agenda. Dan houden we een extra infomoment met mogelijkheid tot inschrijven!


DE EERSTE GRAAD SECUNDAIR ONDERWIJS

Door middel van een interessante projecten werken de verschillende klassen regelmatig samen en exploreren ze de leerstof op een actieve manier.

In de eerste graad van het secundair onderwijs is het belangrijkste doel om de leerlingen te oriënteren en voor te bereiden op een bewuste en gerichte studiekeuze. Door een uitgebreid aanbod aan vakken uit verschillende domeinen waardoor ze zich volop kunnen ontplooien en hun eigen interesses en talenten ontdekken om deze optimaal in te zetten in hun onderwijsloopbaan.

In het 1e en 2e leerjaar van het secundair onderwijs maken onze leerlingen kennis met de FIX/FLEX-werking waarbij zij zelf hun opdrachten inplannen in hun weekschema. Zo worden ze eigenaar van hun leerproces.

STUDIEAANBOD IN DE EERSTE GRAAD

A-STROOM

Je behaalde je getuigschrift van het basisonderwijs? Of je hebt het eerste jaar van de B-stroom succesvol afgerond? Je bent leergierig, gemotiveerd en origineel?

Dan verwelkomen wij jou graag in 1A!

Je hebt het eerste jaar van de A-stroom succesvol afgerond? Dan kan je doorstromen naar 2A!

Je hebt hier keuze tussen onderstaande richtingen:

B-STROOM

Je behaalde geen getuigschrift van het basisonderwijs? Je bent handig, creatief en een echte ontdekker?

Dan verwelkomen wij jou graag in 1B!

Je hebt het eerste jaar afgerond? Je bent graag praktisch bezig? Dan kan je doorstromen naar 2B!

Je hebt hier keuze tussen onderstaande richtingen:

Spreken meerdere richtingen je aan? Wil je advies over je studiekeuze?

Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag bij je keuze en geven je met een plezier meer toelichting bij de verschillende studierichtingen.

inschrijvingen@go-solennik.be

LEVEL TIENERSCHOOL - Binnestebuiten Buitenstebinnen

Onze mooie groene omgeving van buiten naar binnen halen, gepersonaliseerd leren bevorderen, leren in aangename, rustige en inspirerende leeromgeving, eigenaarschap van de leerlingen stimuleren, het werken in leerzones optimaliseren, een zachte overgang basisonderwijs en secundair onderwijs bewerkstelligen… uitdagingen waar ons team met veel enthousiasme dag in dag uit zijn schouders onder zet.


Om hiermee nog effectiever en meer doorgedreven aan de slag te gaan is een aangepaste infrastructuur noodzakelijk. Onze leerkrachten botsen soms letterlijk tegen muren aan. Wij werkten daarom ons project “Binnenstebuiten – Buitenstebinnen” uit en … wij kregen een GO van de scholengroep! 


Meer info over Level Tienerschool - Binnestebuiten Buitenstebinnen