DOORSTROOMFINALITEIT

voormalig ASO

Studierichtingen in de doorstroomfinaliteit bereiden leerlingen voor om na het middelbaar verder te studeren, zowel in een academische (universitaire) als in een professionele bachelor aan een hogeschool. Na het 6e middelbaar behalen de leerlingen een onderwijskwalificatie 4 (OK4), het toegangsticket tot het hoger onderwijs. Deze studierichtingen zijn sterk theoretisch en bieden een brede algemene vorming. De leerlingen zijn in staat om logisch te redeneren, ze kunnen verbanden leggen tussen verschillende leerstofinhouden en ze kunnen goed zelfstandig werken.

STUDIEAANBOD IN DE DOORSTROOMFINALITEIT

TWEEDE GRAAD

3e - 4e  leerjaar secundair onderwijs

Je vindt het leuk om te leren over cultuur en psychologie? Je hebt belangstelling voor de mens en de samenleving in het algemeen? Ook onderwijs en politiek liggen binnen jouw interessegebied?

Dan is Humane Wetenschappen echt jóuw richting!

Ben jij de toekomstige Marc Van Ranst, Albert Einstein of Marie Curie? Heb je interesse in wetenschappelijk onderzoek en ontdek je graag nieuwe technologieën? Vind je het een uitdaging om technische en/of wetenschappelijke problemen te onderzoeken en op te lossen?


Dan is Natuurwetenschappen iets voor jou!

DERDE GRAAD

5e - 6e  leerjaar secundair onderwijs

Op onze campus in Lennik bieden wij geen derde graad aan binnen de doorstroomfinaliteit.

Wij oriënteren onze leerlingen naar een gepaste studierichting in de derde graad rekening houdend met de vaardigheden en de interesses van iedere individuele leerling.