TIENERSCHOOL SPRONK

NIEUWE RICHTING 2024-2025: Basisoptie OPSTROOM IN 2B

De nieuwe basisoptie OPSTROOM in 2B is bedoeld om leerlingen voor te bereiden op verschillende mogelijkheden na het tweede jaar. 

Deze optie is gericht op leerlingen die goede resultaten behaalden in 1B of bijna 1A haalden, en die interesse hebben in studierichtingen met een dubbele finaliteit of doorstroomfinaliteit

Deze optie biedt intensieve training in vakken als Nederlands, Frans, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde en wetenschappen, zonder praktische vakken. De leerlingen krijgen extra leerstof aangeboden op een rustiger tempo en worden aangemoedigd tot een goede en regelmatige studiehouding. 


DIGITAAL AANMELDEN VOOR 1A & 1B

WIL JIJ SAMEN MET ONS ERUIT SPRINGEN?

Volgend jaar starten op onze school in 1A of 1B. Nog exact 1 week te gaan alvorens het digitaal aanmelden voor het schooljaar 2024-2025 van start gaat!


Hou onze website en onze sociale media in het oog voor de laatste updates.


Hulp nodig? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren: inschrijvingen@go-solennik.be


Noteer ook alvast 16 mei 2024 (18u-20u) in je agenda. Dan houden we een extra infomoment met mogelijkheid tot inschrijven!


STUDIEAANBOD TIENERSCHOOL

5e en 6e LEERJAAR LAGER ONDERWIJS

Je zit in het 5e of het 6e leerjaar van het lager onderwijs.

Tienerschool Spronk zorgt voor een soepele overgang naar het secundair onderwijs. Ontdek snel hoe we dit aanpakken!

EERSTE GRAAD SECUNDAIR ONDERWIJS

Wat wil ik gaan studeren? Welke studierichting wil ik volgen? Waar liggen mijn interesses? Wat kan ik goed? Wat wil ik leren?

Tienerschool Spronk biedt verschillende studierichtingen aan, ook in de eerste graad. Na het eerste jaar kan je kiezen voor enkele vakken die aansluiten bij jouw interesses en talenten. Samen met jou gaan we op zoek naar de richting die past bij jou!

Leerlingen in de eerste graad zetten hun eerste stappen in het secundair onderwijs. Ze beginnen aan een nieuw hoofdstuk in hun schoolloopbaan.

Door een gepersonaliseerde benadering en een individuele opvolging krijgt iedere leerling de kans om zijn eigen talenten te ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden. Zo kunnen zij hun sterktes optimaal inzetten in het leerproces.

LEVEL TIENERSCHOOL

LEVEL TIENERSCHOOL - Binnenstebuiten Buitenstebinnen

Onze mooie groene omgeving van buiten naar binnen halen, gepersonaliseerd leren bevorderen, leren in aangename, rustige en inspirerende leeromgeving, eigenaarschap van de leerlingen stimuleren, het werken in leerzones optimaliseren, een zachte overgang basisonderwijs en secundair onderwijs bewerkstelligen… uitdagingen waar ons team met veel enthousiasme dag in dag uit zijn schouders onder zet.


Om hiermee nog effectiever en meer doorgedreven aan de slag te gaan is een aangepaste infrastructuur noodzakelijk. Onze leerkrachten botsen soms letterlijk tegen muren aan. Wij werkten daarom ons project “Level Tienerschool Binnenstebuiten – Buitenstebinnen” uit en … wij kregen een GO van de scholengroep!