4B KANTOOR

BSO

In de richting Kantoor leer je alle aspecten van een administratieve job. Deze gaan van boekhouding tot het efficiënt kunnen werken met de computer en de toepassingen.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het samenwerken met andere leerlingen door groepswerk. Binnen goed onderbouwde projecten rond uiteenlopende economische thema's leren de leerlingen de link leggen tussen de verschillende vakken.

Via toegepaste oefeningen leren de leerlingen in het vierde jaar KANTOOR onder andere:

  • handelsdocumenten maken invullen en gebruiken

  • een eenvoudige boekhouding bijhouden

  • blind typen

  • werken met de computer en de bestaande toepassingen voor tekstverwerking, rekenbladen, presentaties...

  • hoe je een kantoor efficiënt kan inrichten

  • hoe je ergonomisch kan werken

Ze bouwen hiervoor verder op de leerstof die in het derde jaar werd aangeboden.


Naast deze administratieve en economische leerinhouden, wordt er veel aandacht besteed aan talen. Leerlingen leren zich vlot uit te drukken in het Nederlands, Frans en Engels en dit zowel schriftelijk als mondeling.

Alle leerlingen van de school hebben een eigen Chromebook (laptop) die via de school wordt aangekocht/gehuurd. Dit zorgt voor het individualiseren en optimaliseren van het leerproces van iedere leerling. Meer info kan u terugvinden op de pagina BYOD .

Lessentabel 4B Kantoor 2021-2022

Surft u met Mozilla Firefox? Dan zal u bovenaan uw browser de melding krijgen dat de browser een pop-up blokkeert. U moet deze pop-ups toelaten om de lessentabel te kunnen raadplegen.

4 KANTOOR

Benieuwd naar de vakken in het 4B KANTOOR? Bekijk dan snel de lessentabel hiernaast!*lessentabel onder voorbehoud van wijzigingen.