3B VOEDING-VERZORGING

Vanaf schooljaar 2021-2022 zal deze richting niet meer worden ingericht door de modernisering van het secundair onderwijs.

Deze richting zal vervangen worden door de richting "Zorg en Welzijn" waarbij de inhoud gelijkaardig is.

Zorg je graag voor anderen? Bied je graag concrete hulp? Heb je oog voor de gezondheid en het welzijn van anderen? Dan is deze praktische studierichting met arbeidsfinaliteit misschien iets voor jou.

        • Je leert hoe je kinderen en volwassenen kan helpen in hun dagdagelijks leven: door een gezonde maaltijd te serveren, door zorg te dragen voor hun wasgoed, hen te begeleiden in en ondersteunen bij vrijetijdsactiviteiten…

        • Je leert directe hulp bieden in de thuiscontext: koken, wassen, de vaat doen, schoonmaken, opruimen, vervoer voorzien… het hoort er allemaal bij.

Maar 'zorg dragen voor mensen' is meer dan huishoudelijke hulp bieden: je leert ook hoe je een aangename leefomgeving kan creëren. Je leert over het belang van eens een bloemetje te plaatsen, een foto te veranderen,...

In je opleiding werk je ook veel aan je eigen sociale en communicatieve vaardigheden, Je leert luisteren, je helder uitdrukken en omgaan met zorg- vragers van verschillende leeftijden. Een kind heeft immers andere noden en behoeften als een volwassene of een bejaarde.

Je leert hoe je die verschillende doelgroepen kan verzorgen, begeleiden en ondersteunen.

Je leert over voeding, slaap- en rustpatroon, normaal verstandelijk functioneren en waarneming. Je leert gezondheid en welzijn stimuleren.

Je leert hoe je kan achterhalen waar de zorg- vrager, nood aan heeft. Dat kan hulp in het huishouden zijn maar evenzeer nood aan een babbel.

Alle leerlingen van de school hebben een eigen Chromebook (laptop) die via de school wordt aangekocht/gehuurd. Dit zorgt voor het individualiseren en optimaliseren van het leerproces van iedere leerling. Meer info kan u terugvinden op de pagina BYOD .

Lessentabel 3B Voeding-Verzorging 2020-2021

3 VOEDING - VERZORGING

Benieuwd naar de vakken in het 3B VOEDING-VERZORGING? Bekijk dan snel de lessentabel hiernaast!*lessentabel onder voorbehoud van wijzigingen.