3B ORGANISATIE & LOGISTIEK

finaliteit arbeidsmarkt - voormalig BSO

Vanaf schooljaar 2021-2022 zal deze richting niet meer worden ingericht door de modernisering van het secundair onderwijs.

Deze richting zal vervangen worden door de richting "Logistiek en Organisatie" waarbij de inhoud gelijkaardig is.

In de richting Kantoor leer je alle aspecten van een administratieve job. Deze gaan van boekhouding tot het efficiënt kunnen werken met de computer en de toepassingen.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het samenwerken met andere leerlingen door groepswerk. Binnen goed onderbouwde projecten rond uiteenlopende economische thema's leren de leerlingen de link leggen tussen de verschillende vakken.

Via toegepaste oefeningen leren de leerlingen in het derde jaar KANTOOR onder andere:

  • handelsdocumenten maken invullen en gebruiken

  • een eenvoudige boekhouding bijhouden

  • blind typen

  • werken met de computer en de bestaande toepassingen voor tekstverwerking, rekenbladen, presentaties...

  • hoe je een kantoor efficiënt kan inrichten

  • hoe je ergonomisch kan werken


Naast deze administratieve en economische leerinhouden, wordt er veel aandacht besteed aan talen. Leerlingen leren zich vlot uit te drukken in het Nederlands, Frans en Engels en dit zowel schriftelijk als mondeling.

Alle leerlingen van de school hebben een eigen Chromebook (laptop) die via de school wordt aangekocht/gehuurd. Dit zorgt voor het individualiseren en optimaliseren van het leerproces van iedere leerling. Meer info kan u terugvinden op de pagina BYOD .

Lessentabel 3B Organisatie & Logistiek 2021-2022

Surft u met Mozilla Firefox? Dan zal u bovenaan uw browser de melding krijgen dat de browser een pop-up blokkeert. U moet deze pop-ups toelaten om de lessentabel te kunnen raadplegen.

3B ORGANISATIE-LOGISTIEK

Benieuwd naar de vakken in het 3 ORGANISATIE & LOGISTIEK? Bekijk dan snel de lessentabel hiernaast!*lessentabel onder voorbehoud van wijzigingen.