3 Maatschappij en welzijn

dubbele finaliteit - voormalig TSO

Vanaf schooljaar 2021-2022 zal deze richting als nieuwe richting worden aangeboden op GO! Secundair Onderwijs Lennik. Deze richting sluit aan bij de Sociaal Technische Wetenschappen.

Maatschappij en welzijn is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifiek gedeelte. In deze studierichting is het belangrijk dat je goed observeert, reflecteert en communicatieve en sociale vaardigheden leert. Je legt de focus op gezondheidsbevordering en op het uitvoeren van huishoudelijke taken binnen een gezinscontext.

  • Je oriënteert je op activiteiten in zorg en welzijn

  • Je geeft aandacht aan maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen in de samenleving.

  • Je leert over waarneming en beweging (toegepaste fysiologie en anatomie)

  • Je ziet de basis van ontwikkelingspsychologie en opvoedkunde.

  • Je houdt rekening met alle aspecten van het mens zijn en bekijkt hoe je voor anderen kan zorgen of mensen kan begeleiden binnen de context van het gezin. Het is belangrijk dat je oog hebt voor de wensen, de behoeftes, de mogelijkheden en de beperkingen van kinderen, jongeren en volwassenen.

  • Je leert over de ontwikkeling van de mens, over het gedrag en over de plaats van de mens in de maatschappij. Wat je leert, pas je toe op concrete opvoedingssituaties.

  • Sociale en communicatieve vaardigheden zijn bij wat je leert erg belangrijk

  • Je leert ondersteunende vaardigheden m.b.t. activiteiten in het dagelijkse leven en het aanbieden van activiteiten en vrije tijd.


Alle leerlingen van de school hebben een eigen Chromebook (laptop) die via de school wordt aangekocht/gehuurd. Dit zorgt voor het individualiseren en optimaliseren van het leerproces van iedere leerling. Meer info kan u terugvinden op de pagina BYOD .

Lessentabel 3 Maatschappij & Welzijn 2021-2022

Surft u met Mozilla Firefox? Dan zal u bovenaan uw browser de melding krijgen dat de browser een pop-up blokkeert. U moet deze pop-ups toelaten om de lessentabel te kunnen raadplegen.

3 MAATSCHAPPIJ EN WELZIJN

Benieuwd naar de vakken in het 3 MAATSCHAPPIJ & WELZIJN? Bekijk dan snel de lessentabel hiernaast!*lessentabel onder voorbehoud van wijzigingen.