3 HOUT

finaliteit arbeidsmarkt - voormalig BSO

Vanaf schooljaar 2021-2022 zal deze richting niet meer worden ingericht door de modernisering van het secundair onderwijs.

Deze richting zal vervangen worden door de richting "Hout" waarbij de inhoud gelijkaardig is.

Wil je met hout- en houtachtige plaatmaterialen leren werken? Dan is deze technisch- praktische studierichting met finaliteit arbeidsmarkt misschien iets voor jou.

In de hout- en de bouwsector wordt veel gewerkt met deze materialen. Ze worden ook vaak gebruikt bij het verfraaien van gebouwen en interieurs .

    • Je maakt kennis met massieve hout- en plaatmaterialen. Je verwerft inzicht in hun eigenschappen en waarvoor ze gebruikt kunnen worden.

    • Je leert over verspaningstechnologie en houtconstructies.

    • Je leert gereedschappen kennen en klassieke, traditionele houtbewerkingsmachines bedienen, instellen en ontleden.

    • Je oefent ook met moderne computergestuurde houtbewerkingsmachines met hun snijgereedschappen en stofafzuiging.

    • Je leert de zware specifieke software (CAD/CAM) gebruiken die speciaal is ontworpen voor houtbewerking.

In het schoolatelier oefen je aan de werkbank, met houtbewerkingsmachines en in de montageruimten. Je leert de basistechnieken m.b.t. het meubelmaken.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

In de 2e graad gaat het concreet over de realisatie van een kleinmeubel volgens de regels van de kunst. Schrijnwerk, verven en vernissen komen eveneens aan bod. Ook oefen je in spuitlokalen met droogzones.

Veilig werken, kwaliteitscontroles uitvoeren en machines en materialen onderhouden, staan ook op het programma.

Alle leerlingen van de school hebben een eigen Chromebook (laptop) die via de school wordt aangekocht/gehuurd. Dit zorgt voor het individualiseren en optimaliseren van het leerproces van iedere leerling. Meer info kan u terugvinden op de pagina BYOD .

Lessentabel 3 Hout 2021-2022

Surft u met Mozilla Firefox? Dan zal u bovenaan uw browser de melding krijgen dat de browser een pop-up blokkeert. U moet deze pop-ups toelaten om de lessentabel te kunnen raadplegen.

3 HOUT

Benieuwd naar de vakken in het 3 HOUT? Bekijk dan snel de lessentabel hiernaast!*lessentabel onder voorbehoud van wijzigingen.