LEVEL KRAKX

Onze mooie groene omgeving van buiten naar binnen halen, gepersonaliseerd leren bevorderen, leren in aangename, rustige en inspirerende leeromgeving, eigenaarschap van de leerlingen stimuleren, het werken in leerzones optimaliseren, een zachte overgang basisonderwijs en secundair onderwijs bewerkstelligen… uitdagingen waar ons team met veel enthousiasme dag in dag uit zijn schouders onder zet.


Om hiermee nog effectiever en meer doorgedreven aan de slag te gaan is een aangepaste infrastructuur noodzakelijk. Onze leerkrachten botsen soms letterlijk tegen muren aan. Wij werkten daarom ons project “Level KrakX Binnenstebuiten – Buitenstebinnen” uit en … wij kregen een GO van de scholengroep!


Vanaf volgend jaar studeren onze Krakx (3de graad basisonderwijs + 1ste graad secundair onderwijs) zelfstandig, in stilte in een “groene werkbubbel”, overleggen ze met elkaar en de leraar in de co-working space; zetten ze hun ideeën om in te gekke creaties en prototypes in de creatiezone en maken ze presentaties, video’s en muziek in de mediabox. Debatteren en presentaties geven doen onze leerlingen in de exchange-zone, korte instructies worden gegeven in de instructieruimtes. De leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar van De Key beschikken over een hybride klas met verschillende leerzones en kunnen wanneer ze dit wensen ook “uitzwermen” naar de andere zones.


De leidende principes van ons project zijn: