6 HOUT

BSO

(vanaf schooljaar 2021-2022 onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen)

Vanaf schooljaar 2021-2022 zal deze richting als nieuwe richting worden aangeboden op GO! Secundair Onderwijs Lennik. Deze richting is het vervolg op de tweede graad Hout.

De programmatie van deze richting is onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen.

Interesse? Contacteer ons dan via inschrijvingen@go-solennik.be

Deze opleiding is gericht op de praktijk van de houtverwerkende nijverheid in het algemeen. Zowel op vlak van de meubelmakerij, de binnen- en buitenschrijnwerkerij verwerf je kennis en praktijkervaring.

    • Tijdens je opleiding krijg je eerder weinig algemene vorming.

    • Je bestudeert en leert verschillende houtconstructies maken en al doende de mogelijkheden van verschillende materialen kennen.

    • Met elektriciteit en mechanica maak je kennis voor zover je dit nodig hebt voor je latere job. Zo leer je houtbewerkende machines bedienen en onderhouden.

Alle fasen van ‘opdracht tot realisatie’ leer je uitvoeren: van planning, schetsen, over prijsberekening tot opmeten, maken en afwerken van het product.

Tijdens de opdrachten in het schoolatelier en tijdens je stages kan je je verder bekwamen in het zelfstandig werken en in het steeds handiger worden in het werken met machines.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Hou er rekening mee dat deze opleiding misschien geen goed idee is wanneer je allergisch bent voor stof, bepaalde houtsoorten en/of verwerkingsproducten.

Alle leerlingen van de school hebben een eigen laptop die via de school wordt aangekocht/gehuurd. Dit zorgt voor het individualiseren en optimaliseren van het leerproces van iedere leerling. Meer info kan u terugvinden op de pagina BYOD .

Lessentabel 6 Hout 2021-2022

Surft u met Mozilla Firefox? Dan zal u bovenaan uw browser de melding krijgen dat de browser een pop-up blokkeert. U moet deze pop-ups toelaten om de lessentabel te kunnen raadplegen.

6B HOUT

Benieuwd naar de vakken in het 6 HOUT? Bekijk dan snel de lessentabel hiernaast!*lessentabel onder voorbehoud van wijzigingen.