2B ECONOMIE & ORGANISATIE -
MAATSCHAPPIJ & WELZIJN - STEM (agro)

B-stroom

ECONOMIE & ORGANISATIE

In de basisoptie verruimen de leerlingen hun beleving van de ‘economische en financiële competenties’ tot een bredere economische en maatschappelijke context.

Aan de hand van herkenbare situaties uit de eigen leefwereld worden de leerlingen bewust van gemaakt van de verschillende factoren die het aankoopbedrag kunnen beïnvloeden. Ze leren omgaan met een budget en maken kennis met een aantal basisbegrippen in verband met ondernemingen en de overheid.

STEM: Agrarische Technieken

‘Doordacht doen en denken met techniek’

De leerlingen die zich wel eens de vraag stellen hoe een toestel werkt, de leerlingen die graag zelf de handen uit de mouwen steken, de leerlingen die hun eigen uitvinding écht willen maken … die leerlingen zitten goed in een STEM-richting.

Binnen de agrarische technieken maken zij kennis met tuin- en landbouw en dierenzorg. Onze campus ligt in een groene omgeving en heeft een eigen boomgaard en mini-kinderboederij. De leerlingen maken dus in de praktijk kennis met de verzorging van planten en dieren.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

MAATSCHAPPIJ en WELZIJN

In de basisoptie "maatschappij en welzijn" staat het welzijn van en voor de mens centraal. De leerlingen maken kennis met enkele basisbegrippen en -technieken in verschillende domeinen:

  • samenleven

  • gezondheid

  • lifestyle

Deze domeinen worden gezien in een ruime maatschappelijke context en steeds afgetoetst aan de eigen ervaringen en de eigen leefwereld. Dit laat de leerlingen toe om deze complexe processen vanuit een praktische invalshoek te benaderen.

Naast de vastgelegde vakken, kunnen de leerlingen tijdens carrousel kiezen voor sport, kunst, ICT of cultuur. Per semester opteren ze voor een andere keuzemodule naar eigen voorkeur.

Alle leerlingen van de school hebben een eigen Chromebook (laptop) die via de school wordt aangekocht/gehuurd. Dit zorgt voor het individualiseren en optimaliseren van het leerproces van iedere leerling. Meer info kan u terugvinden op de pagina BYOD .

Lessentabel 2B Economie & Organisatie - Maatschappij & Welzijn - STEM (agro) 2021-2022

Surft u met Mozilla Firefox? Dan zal u bovenaan uw browser de melding krijgen dat de browser een pop-up blokkeert. U moet deze pop-ups toelaten om de lessentabel te kunnen raadplegen.

2B WELZ-STEM

Benieuwd naar de vakken in het 2B WELZIJN-STEM? Bekijk dan snel de lessentabel hiernaast!*lessentabel onder voorbehoud van wijzigingen.