2B ECONOMIE & ORGANISATIE - STEM -
KUNST & CREATIE

B-stroom

ECONOMIE & ORGANISATIE

In de basisoptie verruimen de leerlingen hun beleving van de ‘economische en financiële competenties’ tot een bredere economische en maatschappelijke context.

Aan de hand van herkenbare situaties uit de eigen leefwereld worden de leerlingen bewust van gemaakt van de verschillende factoren die het aankoopbedrag kunnen beïnvloeden. Ze leren omgaan met een budget en maken kennis met een aantal basisbegrippen in verband met ondernemingen en de overheid.

STEM: Hout

Doordacht doen en denken met techniek’

De leerlingen die zich wel eens de vraag stellen hoe een toestel werkt, de leerlingen die graag zelf de handen uit de mouwen steken, de leerlingen die hun eigen uitvinding écht willen maken … die leerlingen kiezen best voor een STEM-richting!

In deze richting leren de leerlingen de basisprincipes van houtbewerking. Ze maken kennis met het materiaal dat ze nodig hebben voor de kleine projecten. Daarbij worden ze uitgedaagd om ook na te denken over het proces. Welke grondstoffen zijn er nodig? Welk gereedschap is ideaal voor dit project? Zijn er machines nodig? ... Op een veilige en doordachte manier starten zij dan met het realiseren van kleinere projecten.

Carousel imageCarousel image

KUNST & CREATIE

Binnen plastische en decoratieve technieken kan je je creativiteit de vrije loop laten. Verwar dit zeker niet met enkel tekenen en knutselen want creativiteit is meer dan dat!

  • voelen aan, kijken en luisten naar kunst en andere creatieve uitingen

  • omzetten van de waarneming naar de eigen creativiteit (fantaseren - beleven - maken - presenteren)

  • beschrijven, benoemen en bespreken van kunst en andere creatieve uitingen van zichzelf en van anderen

  • leren begrijpen van kunst en cultuur door het begrijpen van regels, structuren en modellen

In deze richting is er ruimte voor de ontdekkingstocht naar de creativiteit van iedere leerling. Daarbij ontdekken de leerlingen hun eigen creatieve technieken en leren ze deze te gebruiken.

Naast de vastgelegde vakken, kunnen de leerlingen tijdens carrousel kiezen voor sport, kunst, ICT of cultuur. Per semester opteren ze voor een andere keuzemodule naar eigen voorkeur.

Alle leerlingen van de school hebben een eigen Chromebook (laptop) die via de school wordt aangekocht/gehuurd. Dit zorgt voor het individualiseren en optimaliseren van het leerproces van iedere leerling. Meer info kan u terugvinden op de pagina BYOD .

Lessentabel 2B Economie & Organisatie - STEM - Kunst & Creatie 2021-2022

Surft u met Mozilla Firefox? Dan zal u bovenaan uw browser de melding krijgen dat de browser een pop-up blokkeert. U moet deze pop-ups toelaten om de lessentabel te kunnen raadplegen.

2B STEM-CREA

Benieuwd naar de vakken in het 2B STEM-CREA? Bekijk dan snel de lessentabel hiernaast!*lessentabel onder voorbehoud van wijzigingen.