2A STEM-WETENSCHAPPEN

A-stroom

Kopie van OP1_BIJ_Wetenschappen.mp4

‘Doordacht denken en doen met wetenschappen’

Leerlingen die zich wel eens de vraag stellen hoe een natuurfenomeen of een toestel werkt; leerlingen die graag zelf experimenteren; leerlingen die hun eigen uitvinding écht willen maken … die leerlingen zitten goed in STEM-wetenschappen.

Om inspiratie op te doen, zullen ze systemen onderzoeken die ze dagelijks tegenkomen. Ze gebruiken hiervoor wiskunde en wetenschappen. In STEM-wetenschappen leren leerlingen hun eigen systeem te bedenken (ontwerpen) en zetten ze daar met overtuiging hun creativiteit voor in. Hierbij worden ze uitgedaagd om zelf te onderzoeken welke keuzes ze kunnen maken (grondstoffen, gereedschappen, machines). Ze zullen hun eigen systeem op een veilige en doordachte manier maken. Met het uittesten en, indien nodig, het verbeteren van hun systeem, maken ze de cirkel rond.

Om de taal van de wetenschappen te leren begrijpen, lezen ze ook handleidingen, plannen, tekeningen...

Bij STEM-wetenschappen ligt de nadruk eerder op het onderzoeken, maar we gaan het ontwerpen zeker niet uit de weg. Want een echte denker en doener benut al zijn talenten.

Naast de vastgelegde vakken, kunnen de leerlingen tijdens carrousel kiezen voor sport, kunst, ICT of cultuur. Per semester opteren ze voor een andere keuzemodule naar eigen voorkeur.

Alle leerlingen van de school hebben een eigen Chromebook (laptop) die via de school wordt aangekocht/gehuurd. Dit zorgt voor het individualiseren en optimaliseren van het leerproces van iedere leerling. Meer info kan u terugvinden op de pagina BYOD .

Lessentabel 2A STEM-Wetenschappen 2021-2022

Surft u met Mozilla Firefox? Dan zal u bovenaan uw browser de melding krijgen dat de browser een pop-up blokkeert. U moet deze pop-ups toelaten om de lessentabel te kunnen raadplegen.

2A WET

Benieuwd naar de vakken in het 2A STEM-Wetenschappen? Bekijk dan snel de lessentabel hiernaast!*lessentabel onder voorbehoud van wijzigingen.