2A MAATSCHAPPIJ en WELZIJN

2A Maatschappij en Welzijn... Wat is dat?

In de basisoptie ‘maatschappij en welzijn’ staat het welzijn voor, en van, de mens in de maatschappij, centraal. De leerlingen maken kennis met een aantal basisbegrippen en -technieken om het samenleven, de eigen gezondheid en de eigen lifestyle in de huidige, diverse maatschappelijke context te optimaliseren en in stand te houden.

Via eenvoudige opdrachten en praktijkoefeningen leren de leerlingen hoe ze creatief met de aspecten van welzijn kunnen omgaan en hoe dit hun eigen lifestyle kan beïnvloeden.

Deze basisoptie richt zich vooral tot leerlingen die sociaal voelend zijn. Het omgaan met diversiteit in een ruime maatschappelijke context vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt.

Naast de vastgelegde vakken, kunnen de leerlingen tijdens carrousel kiezen voor sport, kunst, ICT of cultuur. Per semester opteren ze voor een andere keuzemodule naar eigen voorkeur.

Alle leerlingen van de school hebben een eigen Chromebook (laptop) die via de school wordt aangekocht/gehuurd. Dit zorgt voor het individualiseren en optimaliseren van het leerproces van iedere leerling. Meer info kan u terugvinden op de pagina BYOD .

Lessentabel 2A Maatschappij en Welzijn 2020-2021

2A MAW

Benieuwd naar de vakken in het 2A Maatschappij en Welzijn? Bekijk dan snel de lessentabel hiernaast!*lessentabel onder voorbehoud van wijzigingen.