2A ECONOMIE en ORGANISATIE

A-stroom

2A Economie en Organisatie... Wat is dat?

In de basisoptie verruimen de leerlingen hun beleving van de ‘economische en financiële competenties’ tot een bredere economische en maatschappelijke context.

Aan de hand van herkenbare situaties uit de eigen leefwereld worden de leerlingen bewust van gemaakt van de verschillende factoren die het aankoopbedrag kunnen beïnvloeden. Ze leren omgaan met een budget en maken kennis met een aantal basisbegrippen in verband met ondernemingen en de overheid.

De rode draad doorheen deze studierichting is het onderzoekend leren aan de hand van volgende thema's.

  • Economische kringloop

  • Consumenten

  • Ondernemingen en organisaties

  • Overheid

  • Buitenland

  • Ondernemersschap

Naast de vastgelegde vakken, kunnen de leerlingen tijdens carrousel kiezen voor sport, kunst, ICT of cultuur. Per semester opteren ze voor een andere keuzemodule naar eigen voorkeur.

Alle leerlingen van de school hebben een eigen Chromebook (laptop) die via de school wordt aangekocht/gehuurd. Dit zorgt voor het individualiseren en optimaliseren van het leerproces van iedere leerling. Meer info kan u terugvinden op de pagina BYOD .

Lessentabel 2A Economie en Organisatie 2021-2022

Surft u met Mozilla Firefox? Dan zal u bovenaan uw browser de melding krijgen dat de browser een pop-up blokkeert. U moet deze pop-ups toelaten om de lessentabel te kunnen raadplegen.

2A ECO

Benieuwd naar de vakken in het 2A Economie en Organisatie? Bekijk dan snel de lessentabel hiernaast!*lessentabel onder voorbehoud van wijzigingen.