1e jaar A-stroom

A-stroom

1e jaar A-stroom... Wat is dat?

Na het behalen van het getuigschrift van het basisonderwijs, kom je terecht in het eerste jaar van de A-stroom.

Je krijgt er les van verschillende leerkrachten. Er wordt verder gebouwd op de leerstof uit het basisonderwijs. Er wordt van jou verwacht dat je leert zelfstandig te werken. Hiervoor krijg je een uitgebreide begeleiding van de leerkrachten.

De verschillende vakken worden aangeboden in vakkenclusters. Door op regelmatige basis projectmatig te werken binnen deze vakkenclusters, leren de leerlingen "out of the box" denken en vakoverschrijdend werken. Hierdoor kunnen ze zich ontplooien tot ruimdenkende jongvolwassenen.

Remediëren, uitbreiden en verdiepen gebeurt tijdens "Explo". Dit uur geeft de leerlingen de kans om extra oefeningen te maken, meer op te zoeken rond een bepaald thema...

Naast de vastgelegde vakken, kunnen de leerlingen tijdens carrousel kiezen voor sport, kunst, ICT of cultuur. Per semester opteren ze voor een andere keuzemodule naar eigen voorkeur.

Alle leerlingen van de school hebben een eigen Chromebook (laptop) die via de school wordt aangekocht/gehuurd. Dit zorgt voor het individualiseren en optimaliseren van het leerproces van iedere leerling. Meer info kan u terugvinden op de pagina BYOD .

1A_Digitaal infomoment

Lessentabel 1e jaar A-stroom 2021-2022

Surft u met Mozilla Firefox? Dan zal u bovenaan uw browser de melding krijgen dat de browser een pop-up blokkeert. U moet deze pop-ups toelaten om de lessentabel te kunnen raadplegen.

1A A-stroom

Benieuwd naar de vakken in het eerste jaar A-stroom? Bekijk dan snel de lessentabel hiernaast!*lessentabel onder voorbehoud van wijzigingen.