STUDIEAANBOD GO! SECUNDAIR ONDERWIJS LENNIK

STUDIERICHTINGEN

Wat wil ik gaan studeren? Welke studierichting wil ik volgen? Waar liggen mijn interesses? Wat kan ik goed? Wat wil ik leren?

GO! Secundair Onderwijs Lennik biedt een brede waaier aan studierichtingen.

BREDE EERSTE GRAAD (1e en 2e jaar)

Leerlingen in de eerste graad zetten hun eerste stappen in het secundair onderwijs. Ze beginnen aan een nieuw hoofdstuk in hun schoolloopbaan.

Door een gepersonaliseerde benadering en een individuele opvolging krijgt iedere leerling de kans om zijn eigen talenten te ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden. Zo kunnen zij hun sterktes optimaal inzetten in het leerproces.

TWEEDE GRAAD (3e en 4e jaar)

In de tweede graad maken de leerlingen een meer specifieke studiekeuze.

Leerlingen die ervan houden om theoretische inzichten te ontleden, te analyseren en toe te passen kunnen kiezen voor een richting met finaliteit doorstroom (ASO).

Wie toch wat meer praktisch aangelegd is, kan kiezen voor een richting met dubbele finaliteit (TSO). Deze studierichtingen bieden een evenwichtige mix aan theoretisch inzicht en praktijk.*
*onder voorbehoud

Leerlingen die graag de handen uit de mouwen steken en veel praktijk hebben met als doel reeds een bepaald beroep te leren, kiezen voor een rochting met finaliteit arbeidsmarkt (BSO).

DERDE GRAAD (5e en 6e jaar)

De derde graad richt zich specifiek op de richtingen Hout, Kantoor en Verzorging.

In de derde graad maken de leerlingen een studiekeuze, rekeninghoudend met hun eigen toekomstplannen. Tijdens de les worden zij voorbereidt op het "echte beroepsleven". Zij maken kennis met het werkveld onder de vorm van stage en krijgen hierbij een intensieve begeleiding van zowel hun stagementor op de stageplaats als van hun stagebegeleider op school.

EHBS - Eerste Hulp Bij Studiekeuze

Het kiezen van een studierichting is niet altijd even gemakkelijk. Aarzel niet om advies en informatie in te winnen.

U kan steeds contact opnemen met de school. Zo kunnen wij aan de hand van een gesprek een bepaalde richting voorstellen. Dit advies is volledig vrijblijvend.

inschrijvingen@go-solennik.be


Ook het Centrum voor LeerlinglingenBegeleiding (CLB) kan u helpen in de oriëntatie naar een juiste studiekeuze.

Meer informatie en contactgegevens vindt u op de website van het CLB.


Via de website van Onderwijskiezer kan je aan de hand van online vragenlijsten nagaan welke richting aansluit bij jouw interesses.