...In de Pers !

steam 2

SIGO!Lennik start komend schooljaar met STEAM. Zij gaan hiermee een stapje verder dan de meeste Vlaamse scholen door aan het principe STEM nog een extra letter toe te voegen. STEAM staat voor Science Technology Engineering Arts en Mathematics.

LENNIK - In SIGO!Lennik werken ze sinds dit schooljaar met STEAM. Zij gaan hiermee een stapje verder dan de meeste Vlaamse scholen door aan het principe STEM nog een extra letter toe te voegen. STEAM staat voor Science Technology Engineering Arts en Mathematics.

nieuw
Dynamische Lennikse school promoot nieuwe richting

 

LENNIK Op 15/03/2017 om 16:15

Gepubliceerd door: Kevin Brinaru

Middenschool SIGO, gaat voortaan door het leven als GO Secundair Onderwijs. Op zaterdag op 18 maart van 13 tot 16 uur is er een openklasdag waar de school haar werking en de nieuwe richting ‘Humane Wetenschappen’ voorstelt aan ouders en kinderen.

Met de nieuwe naam wil GO Secundair Onderwijs verwarring met het Godelieve-Instituut vermijden. De school wil graag meer leerlingen, vooral uit Lennik zelf, aantrekken. Tijdens de openklasdag krijgen de ouders meer informatie, over de nieuwe richting ‘Humane Wetenschappen’ voor de 2de graad. De opleiding 'Economie' verdwijnt.

“De wijziging komt er, omdat er meer en meer vraag is naar de richting Humane Wetenschappen”, aldus directrice Fanny De Troyer. “Het past beter bij het profiel van de school, die meer zelfstandiger werken promoot”.

Leerlingen met interesse voor economie moeten niet bang zijn dat ze uit de boot gaan vallen. De directie heeft ervoor gekozen om de studenten vrij te laten in de keuze van de complementaire uren. De scholieren, met een passie voor economie, kunnen het pakket kiezen waar ze twee uur ‘Handelseconomie’ en twee uur ‘Boekhouding’ krijgen. “Het gebeurt wel allemaal vanuit de basis van Humane Wetenschappen”, vertelt Mieke Devriendt leerkracht Wetenschappen en coördinatrice van het STEAM-project.

STEAM-project

Het secundair onderwijs begon vorig jaar gestart de STEAM-methode te gebruiken tijdens de lessen. Leerlingen krijgen op een actieve manier les, waarbij ze vertrekken van een probleemstelling. “We willen de leerlingen een veilige omgeving geven, om te experimenteren en zich voor te bereiden op het latere leven”, vertelt Mieke Devriendt. “Heel veel leerkrachten vinden het ook fijner op zo’n manier les te geven. Een gemotiveerde leerkracht heeft veel meer invloed op de leerlingen.”

Ook voor de klassen van ‘Humane Wetenschappen’ wordt er een aantal van ongeveer 15 leerlingen verwacht. Het aantal is beperkt, dus studenten met interesse moeten zich snel inschrijven. “We streven niet naar een mastodontenklas”, glimlacht Mieke Devriendt.

( Het originele artikel : http://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/dynamische-lennikse-school-promoot-nieuwe-richting/29798 )

 

 

LENNIK - SIGO!Lennik start komend schooljaar met ‘Steam’. Zij gaan hiermee een stapje verder dan de meeste Vlaamse scholen door aan het principe ‘Stem’  nog een extra letter toe te voegen. 'Steam' staat voor Science Technology Engineering Arts en Mathematics. Met ‘Steam’ biedt deze school een vakoverschrijdende werkwijze  aan waarbij ze hun leerlingen willen voorbereiden op een toekomst die aansluit bij de noden van de toekomstige,  snel evoluerende arbeidsmarkt.

LENNIK – Het pedagogische STEAM-project van het SIGO! Lennik is heel goed mee gevallen. Vorig schooljaar werden de leerlingen van de tweede graad ondergedompeld in deze stimulerende onderwijsmethode en vanaf september stapt ook de eerste graad mee in het project....

3D Printer
3dp